ads

piektdiena, 2009. gada 25. septembris

Darbs Spānijā nav ideāls

Tātad, atkal izvilkums no šā tā ineta plašumos. šoreiz gan, paša cilvēka pieredze par darbu spānijā un visu, kas ar to saistīts.
info:
Personiigi es neieteiktu ne tev,nedz kadam citam musu latvijas pilsonim, doties pelna uz spaniju.
Paskaidrosu tuvak-es pagajusa gada 2008.septembra-lidz 2009 gada martam,stradaju spanija,tiesi uz mandariniem un apelsiniem.mandarini patiesiba sakas tikai un vienigi no oktobra vidus ta reali, un tadi apelsini tikkai un vienigi no janvara!maksaja mums par mandariniem sakuma 1.65centi par kasti salasito, un ar laiku ejot cenas nokrita lidz 1.25centiem.
apelsini maksaja zem 1euro.darbs ir smags un gruti.viriesiem bija jakrauj kastes madsinas,masina viena bija 640 kastes,liela masina dubulta vairak. darbs sakas ka kuro reiz,parsvara devamies agri,un velu majas bijam.
darba apstakli?? strada lietu vai saule.japadara viss lidz galam.kad masina bija pilna,tad majas varejam doties.
novembris bija menesis,kura stradajam tikkai 2 nedeljas,jo pareja laika lietus lija.
Bet bija reizes,kad lietus laika stradajam visi.parsalusi lidz navej.
Alga,menesi vareja nopelnit ap 1000euro...bet......ar to viss nebeidzas,atvilka katru menesi par iri 150-200euro,par celu uz darbu,atkarigs cik talu devamies tas izmaksaja ap 10euro diena,maksajam attiecigas kastes tam,kas skiroja mandarinus,apelsinus,tas izmaksaja aptuveni ap 5-8euro no personas diena!neizsledams fakts bija elektriba,un udens,ko maksajam ik pec 2 menesiem!
beigu beigas,no algas nekas ipas nepaliek, aa...vel bija apdrosinasana, kas diena izmaksaja 2euro,saskaita dienas cik bij darba,un tad sanak viss kopa.
pirms dodas kads,iesaku panemt vairak par 100euro!


sapņu zeme, sapņu darbs? neliekas gan.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru