ads

trešdiena, 2009. gada 23. septembris

Darbs Īrijā - apsaubaami

avots: Latvijas ziņu portāls, Tvnet.lv

raksts: Austrumeiropieši masveidā pamet Īriju, liecina šodien publiskotie Īrijas statistikas dati.

Pirmo reizi kopš deviņdesmitajiem gadiem Īriju vairāk cilvēku pamet, nekā tajā ierodas. Visvairāk ekonomiskās krīzes skarto valsti pamet austrumeiropieši. Īriju pametuši ap 65 tūkstošiem cilvēku, no tiem 30 tūkstoši ir no Eiropas Savienības jaunajām dalībvalstīm, kas devušies uz mājām vai citām valstīm.

Otrā lielākā grupa, kas pametuši Īriju, ir paši īri - prom devušies vairāk nekā 18 tūkstoši. Īrija tradicionāli bijusi emigrantu zeme, bet pēc straujā ekonomiskā lēciena deviņdesmitajos gados tajā pieauga pieprasījums pēc viesstrādniekiem.

Tomēr 2008.gada pirmajā pusē Īrija kļuva par pirmo eirozonas valsti, kurā sākās ekonomiskā recesija. Bezdarba līmenis pieaudzis līdz 12,4% un tas ir augstākais kopš 1995.gada. Turklāt tas Īrijā šobrīd ir augstāks nekā Latvijā.
-------------------------------------------------------------------
tātad, kā redzam, arī tur nav spīdoša situācija. Cilvēki brauc prom, bet citi, aicina mūs uz turieni..... savādi, ne? kuram ticēt - sludinājumiem, kur piedāvā pasakainu peļņu un apmaksātas visas lietas, vai... ziņu aģentūrai, kuras par ziņām atbild (kā to nedara anonīmie epastu - sludinājumu ievietotāji).
Visur ir krīze, citur tā sākas tagad (Čehija, UK, Irija, Francija)..... citur, kā pie mums, jau ir, un arvien paliek.
Skaidrais saprāts - ceļš uz pašveiksmi. Objektīvs viedoklis - pašsaglabāšanās ierocis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru