ads

svētdiena, 2011. gada 22. maijs

Krāpnieku shēmas ir dažādas

Sistēmas, kādas izmanto krāpnieki, ir daudz un dažādas. Vieni lūdz sūtīt preci uz ārzemēm, un pēcāk samaksās naudu un tamlīdzīgi. Der atcerēties, ka nekad nevajag iemaksāt naudu kaut kam šaubīgam, pērkot no privātpersonas vai arī pārdodot kaut ko tādām. Tikšanās aci pret aci, pārbaudīt to, ko pērc - cita lieta.

Nesen bija ziņa LV TV, ka kāds čalis pārdevis portatīvo, un vienojušies ar pircēju, ka abi ar autobusu izsūtīs naudu/datoru reizē. Nauda izsūtīta, 500 ls, bet dators nē, jo pārdevējam datora nemaz nebija. Muļķīgākais veids, kā pazaudēt naudu.

Ir vēl arī citi piemēri no dzīves dzirdēti. Pārdod traktoru - jāiemaksā drošības nauda. Cilvēks to traktoru beigās pārdod 5 cilvēkiem, kas iemaksājuši naudu, bet traktors ta neiet.

Tāpat ir arī ar telefonu/auto/tehnikas uzpircējiem, kas sola labu naudu, bet beigās samaksā kapeikas vai neko. Jā, summas vilina, taču vai tāpēc vērts atdot sev piederošu lietu par velti? Ir taču alternatīvas, sludinājumi un iespējas. Jā, ir arī situācijas, kad naudu vajag vairāk kā ēst, tomēr, sargiet sevi un to, kas Jums pieder! Uzmanīgāk, apdomīgāk nedaudz un tad jau arī būs tīri ok. Parasti pieprasot no viņiem kādus datus, personas, utt, apraujas, jo nav jau ko iedot. Un ja arī ir, tad tomēr, tas prasa laiku, un ja prasa laiku, tad jau jāaizdomājas, kāpēc, vai tad pase pārdota, nav? :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru